Presne torte in torte s fondant maso

Torta je oksuna in zabavna sladica, še posebej, če imate veselje za ustvarjanje in okraševanje tort. Torte same po sebi omogočajo veliko možnosti, tako v oksuih, kot tudi v velikosti, obliki in samih detajlih. Sami dobro veste, da obstajajo torte za različne priložnosti, kar pomeni tudi različne okrasitve, okuse in oblike. Zadnje čase so predvsem popularne tudi presne torte, ki so vsekakor zdrava različica tovrstne sladice. Presne torte sicer lahko naredimo zelo enostavno, vendar pa je sam način izdelave, struktura in okus nekoliko drugačen od običajne torte. Na internetu lahko najdete številne recepte za presne torte, ki vas bodo gotovo navdušile. Priporočam vam, da se vsaj enkrat lotite izdelave presne torte ali pa si jo privoščite v nekem lokalu. Verjamem, da bo tudi vam presna torta okusna.

Pri izdelavi običajnih tort pa velikokrat pride prav fondant masa. Fondant masa je masa, s pomočjo katere lahko okrasimo torto na različne načine. Ko govorimo o fondantu govorimo o kuhanem in tehnološko obdelanem sladkorjem v prahu. Različna barvila in arome pa lahko poskrbijo za različne barve in okuse fondant mase. Fondant maso se sicer uporablja tudi kot polnilo za čokolado in bonbone, odlična pa je tudi ko pride do okrasitve tort.

V kolikor radi pečete torte oziroma sladice in radi eksperimentirate v kuhinji, vam svetujem, da se pozanimate o fondant masi, okrasite kakšno torto z njo ter da preizkusite tudi katerega izmed receptov za presno torto. Tudi vi si privoščite odlično sladico, s katero lahko razveselite svoje bližnje.