Izredni prevozi – rešitev za vse tovore nenavadnih dimenzij

Pod pojmom izredni prevozi si lahko v resnici predstavljamo marsikaj. Običajni pomen pa pomeni, da gre za prevoze tovora, ki nimajo običajnih dimenzij. Imajo namreč večjo osno obremenitev ali pa presegajo skupno dovoljeno maso. Prav zaradi tega pa tak tovor zahteva veliko izkušenj ter vsekakor opremo visokih standardov.

Izredni prevoz vključuje številne prevoze

Tak prevoz najpogosteje vključuje prevoz plovil, čolnov, bark ter podobnih prevoznih sredstev. Prevoz poteka pod posebnimi pogoji. V ospredju so tako specialna prevozna sredstva, izjemno izkušena ekipa ter trasa, ki jim ob tem zagotavlja, da bodo določen tovor dostavljen kar se da hitro, seveda zakonsko ustrezno ter da bodo stroški storitve čim nižji. Taki prevozi lahko potekajo podnevi ali pa ponoči. Predvsem je to odvisno od specifike tovora. Med najbolj priljubljenimi in aktualnimi tovrstnimi prevozi je tudi ladijski prevoz.

Včasih smo v dvomih, kakšen izredni prevoz potrebujemo

Ko se odločamo za tak prevoz, nam morajo seveda pri tem nujno pomagati strokovnjaki. Sami smo namreč pogosto v dvomih, kakšne vrste prevoza naj bi naročili za nek nenavaden ter poseben tovor, ki zahteva posebne pogoje. Ne vemo, ali bi naročili ladijski prevoz ali se nam splača kaj drugega. Pomembna je namreč tudi cena oziroma končni strošek, ki je lahko ogromen, če se odločimo narobe.

Izredni prevozi: Ladijski prevoz nas lahko stane manj kot pa kake druge vrste prevoza

Včasih oklevamo med dvema možnostima. Ali se odločiti za prevoz z ladjo ali pa je morda letalo prava odločitev. Kmalu ugotovimo, da bomo pri prevozu z ladjo lahko privarčevali in da nam bo tovor prav tako uspelo na drug konec sveta spraviti ob pravem času. Odločitev za tovrstni prevoz z ladjo je torej pogosto prava.