Kako najhitreje napihniti sup?

Napihljiva sup deska je odličen spremljevalec na potovanju, so lahke, prenosne in zabavne. V kolikor na supu preživiš veliko časa, ko si na isti lokaciji, ti napihovanje supa ne bo predstavljalo velikih preglavic, za tlačilko boš zgrabil le prvi in morda še kakšen dan vmes. Če pa s supom potuješ od kraja do kraja, in ga vmes s sabo poneseš tudi na kakšno letalo, boš sup vmes za lažji transport spustil. V tem primeru bo ponovnega napihovanja malo več in bo tlačilka za sup v pogosti uporabi.

Na kaj moraš biti pozoren pri tlačilki za sup?

Ključna lastnost dobre tlačilke za sup je, da omogoča ročen preklop med enojnim in dvojnim delovanjem, kar omogoča hitro napihovanje brez napora. S takšno tehnologijo združite hitrost pumpanja, kot tudi doseganje visokega tlaka z minimalnim naporom. V začetku napihovanja vaše deske, uporabite dvojni način tlačilke za maksimalen volumen, kjer pumpate tako s pritiskom kot s potegom. V nadaljevanju, ko potrebujete maksimalen pristisk, uporabite enojno delovanje, kjer pumpate zgolj s pristiskom navzdol.

Tehnični pregled supa pred sezono

Med zimo večina sup pospravi in takodeska nekaj mesecev čaka na ponovno uporabo, zato je pomembno, da preden otvorimo novo sezono supanja, opremo pregledamo. Prepričati se moramo, da ni prišlo do kakšnih mehanskih okvar in da naš sup ne pušča. Pregledati moramo smernik in veslo ter se prepričati, da še imamo varnostno vrvico. Preveriti moramo, da je s tlačilko za sup vse vredu, da ni popustilo tesnilo, če je bila cev slučajno prepognjena in je zaradi tega počila, bo to otežilo ali morda celo onemogočilo polnjenje deske. Da se temu izognemo tudi med sezono, moramo biti pozorni na to kako pospravljamo tlačilko za sup v torbo.