Križarjenje, cenejše od običajnih počitnic

Križarjenje vsekakor sodi med najbolj luksuzne opcije, ki jih imamo na voljo za preživljanje počitnic. Tudi pravi bogataši se pogosto razvajajo na razkošnih ladjah, poleg tega lahko na ta način obiščemo nekatere zelo privlačne destinacije, ki celotni izkušnji dodajo le še piko na i. Ker je z luksuzom običajno povezana tudi cena, se s takšnim načinom potovanja pogosto spogledujejo le tisti, ki imajo nekaj več pod palcem, medtem ko se običajni smrtniki o ceni niti ne pozanimajo. Kar pa je škoda, kajti nekatere počitnice na ladji križarki so cenovno pravzaprav ugodnejše od običajnih počitnic!

Ugodne destinacije

Za slovenske turiste je najugodnejša opcija verjetno križarjenje po Jadranu. Deloma zato, ker ne gre za pretirano oblegano destinacijo z astronomskimi cenami, predvsem pa zato, ker imamo izhodišče in povratek v neposredni bližini, tako da se na ta način izognemo dodatnim stroškom, ki jih prinaša potovanje iz oddaljenih pristanišč.

Križarjenje po Jadranu je idealna opcija za družine, saj se v tem primeru še posebej izkaže cenovna ugodnost tega načina potovanja. Po Jadranu je namreč možno križariti že za kakšnih 200 ali 300 evrov na osebo, kar je tudi za celo družino še vedno dokaj ugoden seštevek – če seveda upoštevamo, da ta cena velja za cel teden, vključuje pa vso pripadajočo ponudbo, na primer vse dnevne obroke, nastanitev, bogat spremljevalni program in seveda čudovita doživetja na morju in ob obalnih postankih.

Križarjenje po Jadranu se običajno začne v katerem izmed italijanskih pristanišč, na primer v Benetkah. Vožnje torej ni toliko, predvsem pa ni treba skrbeti glede prenočišča in drugih skrbi, ki prinašajo še dodatne stroške. Na ta način lahko križarjenje opravimo z minimalnimi stroški.

Seveda so na voljo še druge destinacije. V mnogih programih je zelo ugodno tudi križarjenje po zahodnem Sredozemlju ali celo skok do Atlantika, za kakšne bolj oddaljene destinacije pa je že treba iskati posebej dobre ponudbe.