Zrak voda toplotna črpalka za sanitarno vodo

Zrak voda toplotna črpalka za sanitarno vodo deluje tako, da koristi zrak kot glavni vir energije in ga s posebno tehnologijo pretvarja v energijo, ki je potrebna za ogrevanje stanovanja in sanitarne vode.

Ogrevalni sistem je izdelan tako, da lahko ogreva le vodo ali pa celotno hišo, stanovanje ali objekt. Na ogrevalne črpalke je mogoče priključiti tudi že obstoječe vire ogrevanja, kot so pelete, kurilno olje, zemeljski plin, peč na drva in drugo. Tako lahko gospodinjstva ustvarijo kombiniran sistem za ogrevanje prostorov.

Visoka grelna števila in energetska učinkovitost

Zrak voda toplotna črpalka za sanitarno vodo združuje posebno tehnologijo, ki omogoča visoka grelna števila. To pomeni, da naprave proizvedejo zelo veliko toplote za ogrevanje stanovanja in segrevanje vode ter pri tem porabijo zelo malo električne energije, saj za delovanje koristijo zrak. Tako porabijo mnogo manj energije kot konvencionalni zalogovniki, ki skorajda v celoti delujejo na električno energijo in zato ustvarjajo večje stroške.

Visoko in nizkotemepraturne naprave za ogrevanje doma

Nizkotemperaturni ogrevalni sistemi so primerni za vgradnjo v novogradnje in objekte, ki imajo dobro izolacijo. Visokotemperaturne zrak voda ogrevalne črpalke pa so primerne za vgradnjo v starejše objekte, ki imajo slabšo izolacijo. Črpalke se uporabljajo za radiatorsko, talno in stensko ogrevanje prostorov ter za segrevanje vode v različno velikih zalogovnikih.

Novo vgrajeni in obstoječi bojlerji za segrevanje vode

Gospodinjstva lahko izbirajo med različno velikimi bojlerji, ki jih monterji vgradijo v prostor. Izbira o velikosti zalogovnikov je odvisna od števila članov gospodinjstva. Ogrevalni sistem pa je mogoče priključiti na obstoječ bojler, pri čemer se ne spremeni energetska učinkovitost, saj delovanje naprav ni vezano na zalogovnik, temveč na tehnologijo delovanja zrak voda.

Ogrevalni sistem zmanjšuje stroške ogrevanja

Uporaba ogrevalne črpalke zrak voda znatno zmanjšuje stroške ogrevanja in električne energije. Toplotna črpalka za sanitarno vodo omogoča prihranke pri računih za elektriko na mesečni ravni. Poleg tega naprave lahko optimalno delujejo tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah vhodnega zraka in ne porabijo veliko energije. Zato so energetsko učinkovite tudi v zelo mrzlih zimah.