Ni vsak zobozdravnik enak

Pri izbiri zobozdravnika vsekakor ni vseeno, za katerega se odločimo. Pogosto se odpravimo kar k najbližjemu, ki nato služi kot osebni zobozdravnik v vseh primerih. Večinoma pa se splača nekoliko pobrskati po ponudbi, saj ni vsak zobozdravnik dober zobozdravnik. Ljubljana ponuja v relativni bližin več ordinacij, v katerih morda delajo bolj primerni zobozdravniki.

Kdaj iskati novega zobozdravnika?

Včasih niti ni važno, kateri zobozdravnik opravi določen poseg. V nekaterih primerih pa je vsekakor ključno, da delo opravi dober zobozdravnik. Ljubljana kot vsako večje mesto nudi mešanico dobrih in manj dobrih – kdaj se torej odločiti za menjavo? Predvsem takrat, ko je potreben kak večji poseg, ter v primeru samoplačniških posegov. Za zobni implantat cena na primer ni enaka pri vseh ponudnikih, zato se splača pogledati cenike različnih možnosti. Seveda pa za zobni implantat cena ni glavni faktor pri odločitvi za zobozdravnika – veliko bolj pomembno je to, da je poseg opravljen tako, kot je treba. Dober zobozdravnik bo vsekakor upravičil tudi višjo ceno, s čimer bi se bržkone strinjali tudi tisti, ki pazijo na vsak evro. Tako tudi na primer za zobni implantat cena ni zadosten razlog, ki bi klical k menjavi zobozdravnika.

Posegi estetskega zobozdravstva ali pa večji posegi, od katerih je v veliki meri odvisno zdravje ter izgled zob, naj bodo v domeni zobozdravnika, ki mu gre zaupati. Dober zobozdravnik v Ljubljani je neprecenljiv, saj reši prav vse težave pri zdravju zob in ustne votline. Pri izbiri se je najbolje osebno prepričati, da gre za zanesljivega zobozdravnika, veliko pa seveda pripomorejo tudi priporočila znancev.